Køkken i herskabslejlighed
Da Susanne og Peter overtog deres slidte herskabslejlighed på 4. sal, var de enige om at være tro mod deres egen stil og ikke tage hensyn til, hvad der er salgbart. Det har resulteret i et unikt køkken, der tager hensyn til lejlighedens historie, familiens farveglæde og hverdagslivet med to små børn.
@VED.LEJLIGHED
Bag Instagramprofilen @ved.lejlighed står Susanne, der er 32 år og tekstforfatter.
I marts 2020 overtog hun og manden Peter en gammel herskabslejlighed på 4. sal, der mildest talt trængte til en kærlig hånd. På @ved.lejlighed har Susanne dokumenteret renoveringsprocessen og alle de farverige løsninger, som det kreative par har indrettet sig med. Susanne og Peter bor med deres to børn, Wilma og Georg. Lejligheden er på 130 kvadratmeter og er blevet gennemrenoveret.
“Mange tænker måske, deres bolig skal være salgbar, når de renoverer, og træffer nogle mere neutrale valg. Men vi er ikke på vej videre.”
-Susanne
To rum blev til ét
Køkkenet i Susanne og Peters lejlighed var oprindeligt meget lille. For at skabe plads valgte de derfor at lægge det oprindelige køkken sammen med et tilstødende børneværelse.
"Det var vigtigt for os at få masser af gulvplads", fortæller Susanne og fortsætter: "Madlavning fylder meget i vores liv, og der skal være plads til at være sammen om madlavningen i vores køkken ".
Da køkkenrammerne var på plads, gik jagten på optimal opbevaringsplads ind. Peter fortæller: "Vi har jo kun den plads, vi har, så vi har tænkt rigtig meget på, hvordan vi fik mest mulig opbevaringsplads ud af det".
Én af løsningerne er et fritstående køleskab fremfor et integreret, da de ikke ville mangle køleplads. Parret har desuden valgt højskabe, der går helt til loftet og et apotekerskab, der giver det perfekte overblik.
New yorker-væggen Der fik snebolden til at rulle
”Vi havde besøg af en tømrer, der gav ideen til New Yorker-væggen, og så spekulerede vi over, hvilken køkkenstil og udtryk, der ville passe godt til. Det er på den måde, vi har truffet flere farvevalg i hele lejligheden. Vi tager udgangspunkt i et møbel, en ting eller en skør detalje og finder en farve, der komplimenterer - og så ruller snebolden", fortæller Susanne.
Få ideer til New Yorker-looket
Materialer og farver
Da Susanne og Peter havde fået ideen til den rå murstensvæg, tog de udgangspunkt i murstenene for at finde de rigtige farver og materialer til resten af køkkenet.
Vaskemaskine i køkkenet
Der skal kreative løsninger til, når du ikke har uanede mængder af plads. På badeværelset prioriterede parret et badekar og gemmer i stedet vaskemaskinen bag en køkkenlåge.
Et blåt køkken
Valget faldt på et blåt køkken af flere årsager. Det skabte sammenhæng med resten af lejlighedens farveudtryk, og så matcher den blå farve de gule mursten perfekt. Desuden elsker parrets datter, Wilma, blå.
Køkkenet
Køkkendrøm på budget
Susanne og Peter begyndte køkkenprocessen hos en forhandler af snedkerkøkkener, men da renoveringen af lejligheden bød på overraskelser, besluttede de at sadle om.
Susanne fortæller: "Vi fandt ud af, at vi ikke ville bruge så mange penge på et køkken. Der var andre projekter i renoveringsprocessen, som var mindst lige så vigtige".
Det førte parret til HTH, hvor de i første omgang blev forelsket i Shape-konceptet. Valget faldt dog i stedet på model Base Blå, hvor parret kunne få køkkendrømmen opfyldt for ca. 65.000 kr.
Se hvad køkkenprisen påvirkes af
Designmøde
Gør som Susanne og Peter
Susanne og Peter fik tegnet deres køkken efter at have drøftet ønsker, behov og budget med én af vores køkkeneksperter. Det kan du også få. Book et gratis designmøde, og kom et skridt nærmere drømmen.
Aftal et designmødeKøkkenet
Låger, der kan tage nogle tæsk
Da køkkenlågerne skulle vælges, var parret enige om, at de ville have matte overflader, der er dejlige at røre ved og giver køkkenet et roligt udtryk.
Valget faldt på Base Blå, der er belagt med Fenix Laminat. Det er et utrolig slidstærkt højtrykslaminat, som ikke kræver mere vedligeholdelse end en våd klud.
Susanne fortæller: "Vi har ikke oplevet nogle skrammer eller genstridige fedtfingre på vores køkkenlåger. Og det er altså selvom, der brager en scooter eller dukkevogn ind i dem. Det er skønt som børnefamilie. Lågerne kan tage nogle tæsk."
“Messing må gerne få noget patina. Det er en del af æstetikken”
-Susanne
Køkkendetaljer
Messing Quooker
Messing Quookeren er en af de detaljer, som Susanne og Peter er mest glade for. De bruger den hele tiden og er glade for at spare den ventetid, som en elkedel eksempelvis kræver. “To minutters ventetid med en klassisk elkedel er reelt set ikke meget. Men det føles som to år, når flasker og sutter skal skoldes, og barnet skriger om benene på én. Der er Quookeren helt genial”, fortæller Susanne.
Belysning
De smukke væglamper er nøje udvalgt i forhold til materialer og farver. Heldigvis giver de også et rigtigt godt arbejdslys og supplerer derved loftspottene.
Greb
De smukke greb var begyndelsen på en tidskrævende detalje-jagt. Susanne fortæller: "Vi vil gerne være konsekvente i vores materialevalg, så da vi begyndte med messing, skulle alle detaljer gerne være i messing. Det har været udfordrende."
Køkkenet
Vedligeholdelsesfri bordplade
Da Susanne og Peter valgte deres hvide bordplade i CoreStone, var ønsket at få en bordplade, der er dejlig at røre ved og nem at vedligeholde.
CoreStone er lavet af komposit, der er meget slidstærkt. En af fordelene ved CoreStone er, at eventuelle skrammer kan repareres, og du kan få bordpladen til at se ud som ny ved at polere den.
"Bordpladen kæver kun en våd klud i dagligdagen, og så kan den slibes og repareres om nogle år, når børnene er blevet større. Vi ville ikke få vedligeholdt en træbordplade. Det har vi prøvet, og det sker bare ikke", fortæller Susanne.
"Køkkenet skulle have samme gnist og charme som resten af lejligheden"
- Susanne
Køkkenet
Den usynlige emhætte
Susanne og Peter bestemte sig hurtigt for, at der ikke skulle være overskabe i deres køkken, og de var heller ikke interesserede i en stor, væghængt emhætte.
"Vi undersøgte meget omkring integrerede emhætter og fandt ud af, at de kunne opfylde vores behov", fortæller Susanne og fortsætter: "Den er nem at gøre ren. Der sidder et filter i den, som bare kan skylles. Koger dine gryder over, løber vandet ned i en beholder, som nemt kan tømmes."
Susanne og Peters kogeplade med integreret emhætte er fra EICO og hedder Nikola Tesla Switch.
Susanne og Peters bedste renoveringstips
1: Spørg ind til andres erfaringer. Hvad er de glade for i deres køkken? Det giver dig nogle gode ideer til dit eget projekt.
2: Tænk over, hvilken funktion køkkenet har i dit hverdagsliv, og tag udgangspunkt i det, når du indretter dig.
3: De lavpraktiske ting er vigtige. Hvor står du, når opvaskemaskinen skal tømmes, og hvor skal tingene stilles hen? Kan du komme rundt om åbne låger? Hvor vil du have dine høje glas, og er der plads til alle dine gryder i den skuffe, de hører hjemme i?
4: Brug materialer eller farver til at skabe sammenhæng. Vi har valgt messing som et gennemgående materiale og har brugt tid på at finde messingdetaljer, der får indretningen til at hænge sammen.